Gorenc kuhala za vodu od lijevanog željeza izlivena su iz jednog komada metala, što osigurava ravnomjernu raspodjelu topline. Mogu se koristiti na otvorenoj vatri ili - još bolje - na plitkom plameniku, omogućujući vam potpunu kontrolu temperature kuhanja.
Glavno svojstvo lijevanog željeza je da drži i održava vrlo visoke temperature kuhanja, čime se poboljšava kvaliteta kuhanja jela. U kotliću možemo kuhati što god želimo, npr. Ričet, riblji paprikaš, bograče i drugi kulinarski specijaliteti raznih naroda. Posuđe od lijevanog željeza narodi koriste stoljećima. Stoga odvojimo vrijeme da otkrijemo njihove izvrsne okuse i zavodljive arome. Tajna kuhanja u kotliću je jednostavna: stalna vatra, ravnomjerno miješanje, pomno birani sastojci i začini te malo strpljenja, kako bi se sastojci, meso, riba ili povrće fino dimili, okusi pomiješali, a mirisi razvili .